Joulupata-keräys

Parista villasukka-projektista oli jäänyt Novitan 7 veljestä lankaa yli ja halusin tuon pois varastoistani. Ensinnäkin siksi, että lankavarastot paukkuvat jo liitoksissaan ja toisekseen siksi, että en pidä seiskaveikan paksuisen langan neulomisesta.

Ensin valmistuikin lasten kokoa olevat keltaiset perussukat. Tarkkaa kokoa en tarkistanut, veikkaisin arviolta jotain 25-27. Ja joulukuun valomäärässä taas ihan mahdoton saada tuosta keltaisesta oikeaa sävyä valokuviin. Lanka on tuttu jo ennestään näistä sukista. 3,5 millin puikot tuntuivat omissa käsissä massiivisilta, mutta tulipahan tehtyä.

Kun sain keltaisen kerän lopun vapautettua näistä keltaisista sukista, siirtyi se oikopäätä jonossa
odottavaan tos-sukat -pariin. Näissä toinen on kokonaisuudessaan pätkävärjättyä seiskaveikkaa, joka jäi yli eräästä sukan korjausprojektista. Yltiöpositiivisena ajattelin lopun langan riittävän tähän pariin, vaan kuten kuvistakin näkyy, niin toisin kävi.


 Näille ei ollut suunnitelmissa ketään erityistä saajaa, joten kiikutin nämä jouluviikolla joulupata-keräykseen. Toivottavasti saajat ilahtuvat näistä ja jalat pysyvät lämpiminä. Itselle tuli ainakin sen verran hyvä mieli näiden lahjoituksesta, että taidanpa tehdä ensi vuonnakin jonkun parin tuohon keräykseen ja saatanpa haastaa muutkin käsityö-taitoiset ystäväni tekemään parin sukkia tai lapasia.

Comments

Popular posts from this blog

Kelohonka

Tyttärelle

Tassun jälkiä