Lasten leikkiä

Tämän vuoden toisessa postauksessa pyörittelin viime vuonna valmistuneita käsitöitä numeroiden muodossa. Nyt on aika pureutua yhteen tuossa postauksessa mainittuun ala-otsikkoon, nimittäin leikkiruokiin ym. leikki-juttuihin.

Ensimmäisessä kuvassa on ompeluhommien tuloksia. Eli siis kankaiset muistipelikortit. Näitä oli muutaman kortin setti tyttären joulu(kalenteri)sukassa ja lisää valmistuu pikkuhiljaa, korttipari kerrallaan. Korttien toinen puoli on Kui Designin Pupuset-kangasta, välissä on pari kerrosta vanupeittoa (yksikin kerros olisi riittänyt) ja toinen puoli on puuvillaa Eurokankaasta, jota ostin alunperin tyttären räsynukkea varten (nuken piti valmistua tyttärelle 1-vuotispäiväksi vaan tuossa tuo nököttää edelleen ompelupöydällä ilman käsiä ja kasvoja). Kortit ovat olleet todella tyttären suosiossa, niitä kannetaan meille vanhemmille ja kerrotaan samalla mikä kuva kortissa on, omalla kielellä tosin vielä. Kuvat on piirretty Sharpien kangastusseilla ja aiheiksi on valikoitunut kuvia, jotka ovat tytölle mieluisia ja tuttuja, joko lastenohjelmista tai kirjoista tms. Ja äidillekin yksinkertaisia toteutettavia. Äiti on tosin vähän ollut hätäinen, tussijälki on paikka paikoin levinnyt ja värit sekoittuneet toisiinsa. Vaan eipä tule vastaan toisia täysin samanlaisia.

 

Leikkiruokia löytyi joulukuussa joulukalenterin virkaa toimittaneesta joulusukasta jos jonkinlaista.
Macaron-leivoksia ja Domino-keksejä, mansikoita ja hedelmälohkoja, porkkanoita, kaloja ja munakas. Macaronsit ja mansikat on tehty Hjertegarnin Cotton nr. 8 -langasta. Yksinkertaisena ehkä vähän turhan ohut, olisi ehkä kannattanut tehdä kaksinkertaisella langalla. Pienellä koukulla näihin tuntui menevän ikuisuus. Dominot ja munakas on tehty Blend Bamboo -langasta, joka on ehdottomasti yksi parhaista jos ei paras lanka näihin leikkiruokiin.

 


Hedelmälohkoissa on limessä ja sitruunassa myös lankana Cotton nr. 8. Appelsiini (tai verigreippi, kuten avopuoliso epäili) on jotain epämääräistä sekoitetta ja samaa epämääräistä sekoitetta on myös porkkanoissa. Lankavarastojen mysteerejä, tullut jostain ilman vyötettä lahjaksi, eikä sille ole muuta käyttöä ilmennyt.


Kalojen langat ovat yhtä lailla mysteerejä. Jotain mohairia muistuttavaa ohuempaa lankaa sekoitettuna tekokuitu-höttöön neuloin mutu-tuntumalla kalan muotoon. Tulipahan nekin nöttöset tuhottua ja tyttärellä on ollut taas ihmettelemistä.


Viimeisenä lelu-aiheeseen liittyvänä tuotoksena on tämä Pinkku. Neulottu Suuri Käsityö 2/2016 -lehdestä löytyvällä pingviinipoikasen ohjeella sillä erotuksella, että ompelin vartalon yhtenä kappaleena kahden kappaleen sijaan. Ja lankana tässä olen käyttänyt Novitan Nallea (nokassa ja jaloissa taas sitä oranssia mysteerilankaa). Silmät olen tehnyt vanhasta nahkatakista, itselle muistutuksena sanottakoon, että ne kannattaa ommella pingviinin päähän ENNEN kuin sen täyttää vanulla.


Mutta näin tällä kertaa. Melkoinen kuvapläjäys, mutta ehkä kuitenkin parempi näin kuin oma postaus jokaisesta tuotoksesta.

Comments

Popular posts from this blog

Kelohonka

Tyttärelle

Tassun jälkiä