Pienelle tytölle

Tässä noin viikko sitten valmistui kuvan setti: junasukat ja isoäidinneliö-vauvapeitto. Tein tämän setin serkkuni tyttärelle, joka syntyi tammikuussa. Vauvapeiton väri valikoitui kauppareissulla tyttären kanssa. Kaupunkilanka Pihakeinu oli taannoin tarjouksessa Prismassa ja kun näytin tyttärelle vaihtoehtoina tätä persikkaa (?) ja vaaleankeltaista, valitsi hän tämän. Akryylilangasta en ole hirveästi tehnyt, koska tosiaasiahan on se, että se ei suuremmin lämmitä. Eikä se ollut ainakaan virkkaukseen muutenkaan mikään paras vaihtoehto. Tai sitten vika on virkkaajassa, joka minä en todellakaan ole. Väri on kuitenkin kaunis ja lanka sopii vauvan iholle, eikä kutita, joten vaikka lämmittäviä ominaisuuksia ei juuri ole niin ehkä tuo toimii matkoilla makuualustana, sillä peitto ei paljoa hoitolaukussa paina. Lankaa kului vajaat 300g kolmosen virkkuukoukulla tehtynä ja kokoa peitolla on reilut 73 senttiä suuntaansa. 

Sukat ovat malliltaan suositut junasukat. Jos junasukkien historia on jäänyt jostain syystä kuulematta, niin se löytyy täältä. Sukat tein kotona olleesta vaaleankeltaisesta Ciao Trunte -langasta, joka on vauvalanka ja 100% merinoa. Suosituksen mukaisia 2,5mm puikkoja minulla ei ollut vapaana, joten tutuilla ja turvallisilla kolmosilla tein. Ja hyvät tuli. Allaolevassa vasemmassa kuvassa sukkien ja peiton väri näyttävät kyllä melko erikoisilta. Yritin kuvata nämä hätäisesti parvekkeella vaan sisällä keinovalossa otetuissa kuvissa näyttää värit toistuneen parhaiten.



Väsäsin vielä pikaisesti vyötteen peitolle ja sukille oman lapun kotona olleesta askartelupaperista. Tiedot käytetystä langasta ja pesuohjeet kirjasin toiselle puolelle käsin, toiselle puolelle laitoin leiman viime vuonna ostamallani leimasin-setin Hand made by -leimalla.

Comments

Popular posts from this blog

Kelohonka

Tyttärelle

Tassun jälkiä